Рада прийняла закон для запуску процесу приватизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада прийняла закон для запуску процесу приватизації

Казна та Політика
805
Верховна Рада прийняла закон, який дозволить уряду почати приватизацію великих державних підприємств.
За прийняття в цілому законопроекту №2319а-д у вівторок проголосувало 252 народних депутата.
Як повідомлялося, законопроект №2319а-д був розроблений депутатами замість аналогічного законопроекту №2319а, розробленого Кабінетом міністрів.
Депутат Юрій Левченко (позафракційний) під час обговорення законопроекту в сесійній залі запропонував не тільки не скасовувати попередній продаж на біржі 5-10% акцій підприємства, що приватизується, а й збільшити такий пакет до 25% акцій, і продавати його якщо не на українській біржі, то на закордонній. Але депутати не підтримали правки Ю.Левченко.
Новий законопроект, як і попередній, скасовує обов’язковий попередній продаж на біржі 5-10% акцій підприємства до початку проведення конкурсу, а також забороняє брати участь у приватизації резиденту держави-агресора.
Верховна Рада намагалася прийняти цей законопроект з листопада 2015 року. Про необхідність прийняття цього закону неодноразово заявляв міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус.
Уряд планував почати приватизацію великих підприємств з Одеського припортового заводу, а також виставити на приватизацію енергопостачальні компанії (обленерго) і енергогенеруючу компанію “Центренерго”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас