Депутати мають намір встановити зарплату 16,5 тис. гривень для глави Нацагентства з повернення активів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати мають намір встановити зарплату 16,5 тис. гривень для глави Нацагентства з повернення активів

Казна та Політика
299
Верховна Рада має намір встановити заробітну плату в розмірі 12 мінімальних зарплат (станом на лютий 16,5 тис. гривень) для голови Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління отриманими від корупційних та інших злочинів активами.
За прийняття за основу законопроекту №4056 проголосували 282 депутати при мінімально необхідних 226.
Рада має намір встановити розмір посадового окладу для глави Нацагентства в 12 мінімальних зарплат, його заступника – 11, директора департаменту – 10, начальника відділу – 7 і провідного спеціаліста – 5.
Голові агентства і його заступникам встановлюється також надбавка за особливий характер роботи та інтенсивність праці у розмірі до 75% посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг.
Крім того, голові, його заступникам, співробітникам агентства виплачується додатково премія в розмірі тримісячної заробітної плати за умови успішної незалежної оцінки ефективності діяльності і успішного проходження щорічної оцінки виконання покладених обов’язків і завдань.
Документом визначено, що до надходжень від управління активами, що здійснюється Національним агентством, відносяться відсотки, нараховані як плата за користування банками грошовими коштами або банківськими металами, розміщеними на рахунках агентства, доходи від використання активів, прийнятих в управління, 10% коштів, отриманих від реалізації або технологічної переробки заарештованих активів, що підлягають конфіскації або спеціальної конфіскації.
Агентство буде наділено повноваженнями не тільки зберігати заарештовані активи, але і розпоряджатися ними, в тому числі правом реалізації, технологічної переробки або передачі в управління.
З слів голови парламенту Володимира Гройсмана, в цілому законопроект Рада розгляне 18 лютого.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас