Яценюк і Давутоглу доручили своїм міністрам відновити переговори про ЗВТ між Україною і Туреччиною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк і Давутоглу доручили своїм міністрам відновити переговори про ЗВТ між Україною і Туреччиною

Казна та Політика
361
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк і прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу доручили своїм міністрам відновити переговори про створення зони вільної торгівлі (ЗВТ).
“Переговори про зону вільної торгівлі між Україною і Туреччиною були припинені ще в 2013 році. Ми спільно віддаємо доручення нашим міністерствам почати технічні консультації про відновлення переговорного процесу щодо створення зони вільної торгівлі, які пройдуть в березні”, – сказав А.Яценюк на спільній з А.Давутоглу прес-конференції в Кабміні в понеділок.
А.Яценюк також запропонував турецькій стороні розглянути питання про подальше інвестування в енергетичні та інфраструктурні проекти України, в тому числі газові. При цьому він зазначив, що це перша зима, коли Україна не купувала російський газ після 1 січня.
Український прем’єр подякував за надання Туреччиною п’ятирічного кредиту в $ 50 млн. “Підписанням кредиту на $ 50 млн Туреччина продемонструвала, що підтримує економічні реформи в Україні”, – сказав А.Яценюк.
Як повідомлялося, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговий представник України Наталія Микольська 16 грудня 2015 року повідомляла, що під час 10-ї конференції міністрів СОТ в Найробі (Кенія) делегації України і Туреччини домовилися про наступний раунд переговорів щодо укладення ЗВТ в початку 2016 року.
За її словами, сторони домовилися провести засідання міжурядової комісії в першому кварталі 2016 року, по можливості, утримуватися від застосування обмежувальних заходів, опрацювати на експертному рівні пропозиції щодо збільшення товарообігу та інвестиційних проектів в галузі АПК, авіабудування, IT.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас