У парках Києва встановлять тривожні кнопки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У парках Києва встановлять тривожні кнопки

Казна та Політика
800
У київських парках для безпеки городян почали встановлювати камери відеоспостереження. За словами директора КП “Київський центр розвитку міського середовища” Дениса Півнева, на сьогоднішній день в декількох міських парках вже встановлено 12 камер відеоспостереження. “Також в планах – встановити ще 36 відеокамер. Ставили їх за рахунок меценатів”, – говорить Півнев. Найгірше з безпекою, за даними столичної поліції, справи йдуть в парках “Кіото”, “Партизанської слави”, “Перемоги”, “Юність” і на Трухановому острові.
“Також ми плануємо в найбільш небезпечних парках встановити так звані острівці безпеки – спеціальні пристрої, обладнані тривожними кнопками і відеокамерами, щоб відвідувачі в разі екстрених ситуацій могли безпосередньо звернутися до відповідних служб (поліцію) за допомогою”, – розповідає директор КП.
Півнев розповів, що перші камери з’являться в скверах Гончара, Городецького, парках Пушкіна, “Орлятко”, Шевченко, а також “Нивки”, Маріїнський, Володимирська гірка, Партизанської слави, Перемоги. Потім відеоспостереження з’явиться і в інших парках.
За словами директора департаменту з благоустрою Дмитра Білоцерківця, встановлять камери не тільки в парках, але і у всіх громадських місцях. “До березня буде складена карта з установки відеокамер і їх необхідної кількості. Почнемо установку з Печерського району – там найнижчий рівень розкриття злочинів (менше 20%). Частина відеокамер буде встановлена за рахунок міста, а інша – за рахунок меценатів. У планах – вивести всі камери на єдиний пульт Нацполіції”, – говорить Білоцерківець.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас