У Білорусі жорстко обмежили ввезення товарів з-за кордону для особистого користування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Білорусі жорстко обмежили ввезення товарів з-за кордону для особистого користування

Світ
1533
Президент Білорусі Олександр Лукашенко, який раніше своїм указом ввів обмеження на ввезення до Білорусі міжнародних посилок, тепер вніс зміни в порядок переміщення товарів для особистого користування через автодорожні і залізничні пункти пропуску.
Згідно з указом президента РБ, безмитне ввезення міжнародних посилок в Білорусі обмежене 22 євро і 10 кг. “Встановлено, що митні платежі не сплачуються стосовно товарів для особистого користування, що пересилаються в міжнародних поштових відправленнях протягом календарного місяця на адресу однієї фізособи, що знаходиться на території республіки, і (або) товарів, що ввозяться на територію країни протягом календарного місяця на адресу одного одержувача як товари, що доставляються перевізником, якщо митна вартість таких товарів у сукупності не перевищує суму, еквівалентну 22 євро, і загальна вага в сукупності не перевищує 10 кілограмів “, – йдеться в документі.
За даними центру правової інформації, раніше були встановлені величини 200 євро і 31 кг відповідно.
Крім того, як передають “Білоруські новини”, внесені зміни в порядок переміщення товарів для особистого користування через автодорожні і залізничні пункти пропуску.
«Чинна норма – 1 500 євро та 50 кілограмів безмитного ввезення – залишається діяти, – пояснив заступник голови Державного митного комітету Білорусі Володимир Орловський. – Але якщо громадяни перетинатимуть кордон частіше, ніж раз на три місяці, то товари в перевищенні 300 євро не будуть визнаватися митними органами товарами для особистого користування».
З цього випливає, що такі товари підлягатимуть митному оформленню в загальному порядку зі сплатою митних платежів.
За матеріалами:
БЕЛТА - Новини Білорусь
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас