Мінфін пропонує уряду продати до середини 2018 р мінімум 20% Ощадбанку і Укрексімбанку, вийти з інших банків з державною часткою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін пропонує уряду продати до середини 2018 р мінімум 20% Ощадбанку і Укрексімбанку, вийти з інших банків з державною часткою

Казна та Політика
371
Розроблена урядом стратегія реформування державного банківського сектора передбачає віднесення Ощадбанку і Укрексімбанку (обидва – Київ) до системоутворюючих і продаж не менше 20% їх акцій в середньостроковій перспективі до середини 2018 року, повідомила міністр фінансів Наталія Яресько.
“Стратегія передбачає поділ держбанків на системоутворюючі і несистемоутворюючі. До першої групи належать Ощадбанк і Укрексімбанк, за якими передбачено продаж не менше 20% акцій в середньостроковій перспективі до середини 2018 року. Для несистемоутворюючих банків, таких як Укргазбанк, Родовід, УБРР і ін., розроблено стратегію виходу держави з акціонерів як шляхом приватизації, так і ліквідації “, – сказала вона.
За словами міністра, для Ощадбанку і Укрексімбанку виділені цільові клієнтські сегменти: для Ощадбанку – роздрібний, для Укрексімбанку – фінансування експортно-імпортних операцій.
Як повідомила Н.Яресько, розроблені принципи управління державними банками передбачають призначення наглядової ради з незалежних членів з приватного фінсектора, ринкові механізми оплати праці, створення спеціалізованих комітетів наглядової ради, чітких правил взаємодії між урядом і банками на основі договорів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас