Пивоварський хоче масово приватизувати інфраструктурні держактиви — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пивоварський хоче масово приватизувати інфраструктурні держактиви

Казна та Політика
390
Однією з умов продовження роботи на посаді міністра інфраструктури Андрій Пивоварський поставив перед парламентом вирішення питання приватизації державних інфраструктурних активів.
“Питання масової приватизації для мене критичне в тому плані, що держава не отримує ніякої вигоди від держпідприємств – її отримують корупціонери, які “присмокталися” до грошового потоку. Потім за рахунок цих грошей зі мною борються. Кажуть: адже якщо провести приватизацію, то ці ж корупціонери і куплять підприємства. А я відповідаю – нехай! “, – сказав він.
За його словами, в разі, якщо ці особи заплатять за актив, вони вже по-іншому будуть підходити до основних засобів, і якщо захочуть зрізати верстат на металобрухт, то вже подумають, яка роль цього верстата в виробничій лінійці.
“Наступний момент – реформа адміністрування податків. Я не можу більше зустрічатися з експортерами, імпортерами, бізнесом і слухати про податки. На останній зустрічі за участю прем’єра 95% запитань стосувалися податків і митниці.
Необхідно приймати всі необхідні рішення. Є механізми, інші країни це проходили. Ми знову приходимо до того, що якщо це не вирішити, я не буду успішний – ось і все “, – резюмував міністр.
Як відомо, 11 грудня міністр інфраструктури Андрій Пивоварський заявив, що йде у відставку.
4 лютого він повідомив, що відкличе свою заяву за певних умов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас