"Укравтодор" звільнив керівників в п'яти областях через виявлені порушення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укравтодор" звільнив керівників в п'яти областях через виявлені порушення

Казна та Політика
399
Державне агентство автомобільних доріг України (“Укравтодор”) звільнило керівників своїх структурних підрозділів – Служби автомобільних доріг у Черкаській, Миколаївській, Чернігівській, Львівській та Івано-Франківській областях через виявлені порушення фінансово-господарської діяльності цих підприємств за результатами проведення аудиту і передав відповідні матеріали в Генеральну прокуратуру.
Про це повідомив глава “Укравтодору” Андрій Батищев.
“На сьогодні аудиторами вже перевірено Служби автомобільних доріг (САД) у Черкаській, Миколаївській, Чернігівській, Львівській та Івано-Франківській областях, де виявлено факти посадової недбалості і недостатнього контролю за використанням коштів. В результаті з керівниками САД вже розірвані трудові відносини, а матеріали передані в Генеральну прокуратуру. Попереду аудити в інших областях України “, – повідомив Батищев.
Він також зазначив, що “Укравтодор” проводить як внутрішні контрольні заходи, так і аудит з метою контролю фінансової та господарської діяльності підприємств, які знаходяться в сфері управління дорожнього держагентства.
Він уточнив, що в основному аудити проводяться згідно з планом, але бувають і позапланові перевірки діяльності підприємства.
“Іноді, якщо на те є вагомі підстави, такі як звернення громадян або правоохоронних органів, або виробнича необхідність, коли потрібно терміново проаналізувати ситуацію, що склалася, проводяться позапланові контрольні заходи”, – підкреслив керівник “Укравтодору”.
Нагадаємо, Кабінет міністрів України 7 жовтня 2015 року призначив главою Державного агентства автомобільних доріг України ( “Укравтодор”) Андрія Батищева, до цього обіймав посаду заступника голови правління держкомпанії “Автомобільні дороги України”, яка була ліквідована урядом в липні минулого року.
У 2015 році Міністерство інфраструктури початок процес децентралізації системи управління дорожнім господарством, що передбачає передачу шляхів місцевого значення в управління місцевим органам влади. Крім того, міністерство має намір позбавити “Укравтодор” функцій виконавця і контролера, залишивши йому лише повноваження виступати замовником будівництва дороги.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас