"Заощаджуйте": Уряд розгляне питання використання населенням зекономленого "пільгового" газу, - Розенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Заощаджуйте": Уряд розгляне питання використання населенням зекономленого "пільгового" газу, - Розенко

Енергетика
3867
Уряд України розгляне питання використання населенням заощаджених ним в зимовий період обсягів пільгового газу вже в літній період, заявив міністр соціальної політики Павло Розенко під час звіту в комітеті Ради з економічної політики.
“Заощаджуйте! Адже в кінці сезону у тих, хто заощаджує, на персональному рахунку залишиться деяка сума залишку від субсидій. І тоді уряд буде приймати рішення – або дозволити людям далі використовувати цю субсидію і, таким чином, пройти спокійно і літній період. Можливо, є варіанти, взагалі, монетизації цієї суми, – щоб люди вклали кошти в енергозбереження на наступний сезон”, – сказав він.
П.Розенко назвав хибними чутки про те, що громадяни, які неповною мірою використали “пільговий” обсяг газу в зимовий період, на наступний сезон вже його не отримають.
“Газопостачальні контори цілеспрямовано поширююють інформацію, щоб люди якомога більше спалювали, бо “субсидія і так за вас розрахується”. Ще раз кажу – навпаки, я закликаю всіх економити”, – сказав міністр.
Як повідомлялося з посиланням на експерта з питань енергетики та енергоефективності Святослава Павлюка, одержувачі субсидій у 2015 році витрачали вдвічі більше енергоресурсів, ніж інші громадяни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас