Яресько: Траншу МВФ без прискорення реформ не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яресько: Траншу МВФ без прискорення реформ не буде

Казна та Політика
1211
Наступного траншу від Міжнародного валютного фонду не буде, якщо Україна не прискорить процес реформ, прокоментувала міністр фінансів України Наталія Яресько заяву директора-розпорядника фонду Крістін Лагард.
“Я бачу, що це (заява К.Лагард, – ред.) наголошує на тому, що транші не дають без реформ. Прискорення реформ потрібно, а не гальмування”, – сказала глава Мінфіну на засіданні комітету Верховної Ради з питань економічної політики в Києві в середу.
Н.Яресько зазначила, що завдяки депутатам, у МВФ немає запитань до прийнятого парламентом бюджету на 2016 рік. “Але зараз є питання до всіх нас, як ми будемо діяти далі в політичній кризі і узгодимо зміни в уряді, і як прискорити ці реформи”, – сказала вона.
Як повідомлялося, в середу, 10 лютого, К.Лагард заявила, що МВФ складно продовжувати співпрацю з Україною за програмою розширеного фінансування EFF без належної боротьби з корупцією.
“Я стурбована тим повільним прогресом, який демонструє Україна в поліпшенні державного управління, в боротьбі з корупцією і в зниженні впливу корисливих інтересів на політику. При відсутності помітних зусиль надати новий поштовх реформам в управлінні державою і боротьбі з корупцією складно уявити, що підтримувана МВФ програма триватиме і буде успішною”, – йдеться в заяві глави Фонду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас