Amazon створить глобальну службу доставки, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon створить глобальну службу доставки, - ЗМІ

Фондовий ринок
568
У зарубіжних ЗМІ з’явилася інформація, що Amazon тепер не просто експериментує з різними варіантами доставки товару, а збирається створити конкурента FedEx.
Проте, фінансовий директор компанії зазначив, що компанія не збиралася повністю відмовлятися від послуг своїх партнерів. Розширення власних можливостей доставки, в тому числі оренда літаків, викликана зростанням обсягів замовлень в різдвяний період.
Однак документи, які потрапили до редакції Bloomberg News, свідчать про куди більш масштабні плани рітейлера.
Амбітна стратегія рітейлера обіцяє не тільки перетворити FedEx і UPS в суперників Amazon. Але і конкурувати з Alibaba на глобальному ринку транскордонної торгівлі.
До 2020 року обсяг транскордонних покупок досягне $ 1 трлн. Міжнародні маркетплейси будуть обслуговувати 900 млн. покупців.
У планах Amazon зайняти істотну частку на цьому ринку. Уже в цьому році компанія запустить нове логістичне підприємство Global Supply Chain by Amazon, яке буде зосереджено не тільки на доставці, але і на обробці вантажів. Ця система повинна повністю змінити досвід пересилання посилок для торговців. Завдяки домовленостям Amazon, вони зможуть бронювати місця на вантажних літаках і судах в один клік, що не контактуючи з іншими службами доставки.
На першому етапі Amazon буде співпрацювати зі сторонніми перевізниками, щоб домогтися глобального поширення своїх посилок. Поступово нарощуючи потужності, компанія буде відмовлятися від посередників.
Крім доставки в Amazon розглядали можливість виведення на глобальний ринок фінансових сервісів – кредитування і обробки платежів, а також консультування продавців з податкових та митних питань.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас