Власники столичних квартир знімають нерухомість з продажу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власники столичних квартир знімають нерухомість з продажу

Нерухомість
17171
У січні 2016 року кількість квартир, виставлених на продаж на вторинному ринку житла Києва, скоротилася більш ніж на 13300 об’єктів, зазначають в інформаційно-аналітичному центрі компанії “Олімп-Консалтинг”.
“У грудні 2015 року кількість квартир, виставлених на продаж у Києві, становила 68798 об’єктів, до кінця січня-2016 ця цифра скоротилася до 55500”, — йдеться в дослідженні. Фахівці нагадують, що найменший показник столичного ринку був відзначений у травні 2014 року, коли в продажу було 52 тис. об’єктів.
За словами віце-президента Ліги експертів України Андрія Гусельникова, власники не готові продавати нерухомість при нестабільному курсі долара.
При цьому, фахівці стверджують, що незважаючи на новорічні свята і низьку зимову активність, у січні кількість угод купівлі-продажу вторинного житла була досить високою. Але це, насамперед, стосується економ класу. “У сегменті до $50 тис. ринок вів себе дуже активно, перші угоди почали укладати і реєструвати вже 4 січня, не чекаючи закінчення новорічних свят. Ніяких складнощів з новими правилами оформлення нерухомості немає. Єдине, що обурює людей, це зростання витрат при оформленні угод”, — розповідає віце-президент Асоціації професійних управляючих нерухомістю Анатолій Топол.
За даними дослідження порталу Address.ua у січні 2016 року 44% попиту склали двокімнатні квартири на вторинному ринку житла. 32% покупців цікавляться однокімнатним житлом. Трикімнатними квартирами в минулому місяці цікавилися 22% людей, що шукають нерухомість для купівлі.
Що стосується вартості житла, то за даними Ліги експертів України, за перший місяць 2016 року ціна на вторинному ринку впала на 2,2%. Середня вартість однокімнатної квартири в столиці становить $25-28 тис.
Фахівці припускають, що падіння цін у доларовому еквіваленті продовжиться. При цьому купівельна активність буде зосереджена виключно у нижчому ціновому сегменті.
Яна Довгань
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас