Суд відхилив апеляцію ФГВФО щодо стягнення з колишнього власника Ерде Банку Демчака 493 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд відхилив апеляцію ФГВФО щодо стягнення з колишнього власника Ерде Банку Демчака 493 млн гривень

Кредит&Депозит
443
Апеляційний суд Києва відхилив позов ліквідатора Фонду гарантування вкладів по стягненню з колишнього власника Ерде Банку Руслана Демчака 493,021 млн гривень.
Про це йдеться в ухвалі суду від 14 січня.
У листопаді 2014 року ліквідатор Ерде Банку звернувся до суду з позовом, в якому просив стягнути з колишнього власника Ерде Банку Руслана Демчака 493 млн гривень.
Ліквідатор посилався на те, що сума всіх акцептованих вимог кредиторів банку становить 739,275 млн гривень, а ліквідаційна маса – 246,253 млн гривень.
На думку Фонду гарантування, в зв’язку з тим, що різниця між акцептованими вимогами кредиторів та оціночною вартістю ліквідаційної маси банку становить 493,021 млн гривень, вона повинна бути стягнута з Демчака, який був власником істотної участі Ерде Банку.
Рішенням Подільського районного суду Києва від 30 липня 2015 року в задоволенні позову було відмовлено.
Фонд гарантування вкладів не був згоден з цим в зв’язку з тим, що бездіяльність власника істотної участі привела до нанесення банку збитків, що підтверджується результатами позапланової інспекційної перевірки Ерде Банку, проведеної НБУ в 2011 році.
Відзначається, що Демчак, будучи головою наглядової ради банку і власником істотної участі (37,6% акцій), маючи значний вплив при прийнятті рішень загальними зборами акціонерів і контролюючи діяльність банку своїми діями, створив умови, що стали наслідком ліквідації Ерде Банку.
Суд не прийняв аргументи ліквідатора банку в зв’язку з тим, що позивач не надав доказів провини Демчака, а довідка НБУ про перевірку банку не встановлює, що відповідач здійснив незаконні дії.
Нагадаємо, Демчак є депутатом Верховної Ради від фракції “Блок Петра Порошенка”.
Він був власником Ерде Банку (Київ), який в січні 2013 року Національний банк вирішив ліквідувати.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас