Вчені "навчили" автомобіль перестрибувати нерівності (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені "навчили" автомобіль перестрибувати нерівності (відео)

Технології&Авто
4562
Вчені створили інноваційну електромагнітну підвіску Bose Suspension System, яка дає можливість машині перестрибувати перешкоди, передає “Автоблог”.
Як не дивно, ця система, виявляється, була створена ще 25 років тому, однак і сьогодні вона заслужено викликає чимале захоплення.
Крім того, що автомобіль, побудований на базі електромагнітної підвіски, здатний начебто перестрибувати невеликі перешкоди, він ще й демонструє небувалу плавність ходу, переїжджаючи нерівності на дорозі.
Інженерам компанії Bose вдалося поєднати непоєднуване – відмінну керованість і феноменальну плавність ходу. Для наочного прикладу демонстрації роботи підвіски були взяті два люксові седани Lexus LS – на одному (темного кольору) була встановлена штатна підвіска коліс, а на другому (білому) – Bose Suspension System. Результат перевершив всі очікування.
Якщо темний Lexus подеколи робив крен на поворотах і при гальмуванні, то білий тримався рівно, як влитий. Ще більш ефектним виглядає проїзд машин по перешкоді “пральна дошка” – автомобіль Bose Suspension System буквально ширяє над землею. І, нарешті, апогеєм показових випробувань стало перестрибування через брус на дорозі. Lexus LS за якийсь метр від перешкоди “сідає” на задні “лапи” і хвацько перелітає через брус.
Автомобільна підвіска Bose має лінійний електромагнітний мотор, підсилювач потужності на кожне колесо і набір алгоритмів управління.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас