Нафта помірно дорожчає на тлі долара, що слабшає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта помірно дорожчає на тлі долара, що слабшає

Енергетика
1036
Світові ціни на нафту в ході торгів вівторка повернулися до позитивної динаміки, компенсуючи втрати попередньої торгової сесії, незважаючи на побоювання за глобальний надлишок на ринку сировини на тлі непорозуміння стосовно можливої координації дій головних країн-експортерів “чорного золота”, спрямованих на загальне зниження рівня видобутку.
Станом на 7:02 вартість квітневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent росла на 0,09% – до 32,91 долара за барель. Ціна березневих ф’ючерсів на нафту марки WTI підвищувалася на 0,96% – до 29,98 долара за барель.
Неясність щодо можливої координації дій основних країн-експортерів щодо зниження пропозиції на нафтовому ринку продовжує впливати на динаміку торгів. У неділю відбулася зустріч міністра нафти Венесуели Еулохіо Дель Піно з колегою з Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі, на якій вони обговорили можливу координацію дій між країнами ОПЕК та іншими здобувачами нафти. Учасники зустрічі назвали її успішною і продуктивною, проте ні про які конкретні діях не повідомили, що розчарувало очікування ринку.
“Я думаю, що ймовірність скоординованих дій по скороченню постачань вкрай мала”, – заявив газеті The Wall Street Journal стратег ANZ в Сіднеї Деніел Хайнз (Daniel Hynes).
Підтримку нафтовим цінам продовжує надавати долар, що слабшає на тлі побоювань за глобальне зростання економіки. Так, падіння попиту на ризикові активи у вівторок викликало ослаблення долара до ієни до мінімуму з листопада 2014 року.
В цілому, обсяг торгів на поточному тижні значно знижений у зв’язку зі святкуванням Нового року за місячним календарем у багатьох азіатських країнах. У вівторок закриті ринки Сінгапуру, Гонконгу, Кореї, Індонезії, Малайзії, Філіппін, Тайваню. Ринки Китаю будуть закриті весь поточний тиждень через новорічні святкування.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас