Опубліковано листування Абромавічуса з Пасішником (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опубліковано листування Абромавічуса з Пасішником (фото)

Казна та Політика
3396
На скріншоті видно, як Пасішник говорить Абромавічусу, що пропозиція стати заступником міністра йому «надійшла від команди Петра Олексійовича (Порошенка – ред.)».
«Мене запрошував до себе Кононенко. Сказав, що з прем’єром вони узгодили», – написав Пасішник Абромавічусу.
Лещенко припускає, що необхідність призначити Пасішника в Кабмін була викликана «надмірною самостійністю» керівництва державної компанії «Укргазвидобування». Ця компанія раніше була одним з головних джерел доходу для впливових депутатів з групи «Воля народу», голосами яких часто користувалася президентська фракція в Раді.
«Головою компанії став пов’язаний з «Волею народу» Олег Прохоренко, а його першим заступником – Олександр Романюк, які почали «чистку» в компанії, що за півроку дозволило заощадити півмільярда тільки на закупівлі. Нові менеджери почали розривати депозит з банком Москаленко-Єремєєва, скасували поставки обладнання за завищеними цінами, а минулого тижня розірвали договори про спільну діяльність», – пише Лещенко.
«Ціною участі «Волі народу» в ролі неформального члена коаліції мала стати поява близької їм людини в сфері контролю над «Укргазвидобуванням». Такою людиною і є заступник голови правління «Нафтогазу», колишній помічник Єремєєва і екс-співробітник підприємств групи «Континіум» Андрій Пасішник», – додав він.
Кононенко назвав емоційною заяву Абромавічуса і вважає це спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі МЕРТ. Звинувачення міністра він відкидає і пов’язує їх з майбутнім переформатуванням уряду.
На сайті НАБУ в середу з’явилося повідомлення, що їх детективи вже почали перевірку фактів, озвучених Абромавічусом щодо можливого втручання в роботу МЕРТ з боку Кононенка та інших народних депутатів. У Бюро відзначили, що Абромавічус буде найближчим часом запрошений в НАБУ для допиту в якості свідка за оприлюдненими ними фактами.
У той же час, президент Петро Порошенко зазначає, що Айварас Абромавічус повинен залишитися на посаді міністра економічного розвитку і торгівлі.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас