Нефьодов: На ProZorro з 1 квітня переходить близько 50% учасників публічних закупівель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нефьодов: На ProZorro з 1 квітня переходить близько 50% учасників публічних закупівель

Казна та Політика
569
На електронну систему закупівель ProZorro з 1 квітня переходить близько 50% учасників публічних закупівель України. Про це заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.
“У штуках їх (учасників сфери державних закупівель, які з 1 квітня перейдуть на ProZorro – ред.) менше 600, але в грошах на них припадає приблизно 50% всіх надпорогових закупівель. Дані про держзакупівлі, що збираються поза системою ProZorro, сильно поступаються за якістю , і ми навіть не можемо сказати точно, скільки в країні тендерних комітетів. Ми оцінюємо, що їх близько 25 тисяч “, – повідомив Нефьодов.
Нагадаємо, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк розраховує на економію 5 млрд гривень на електронних закупівель в 2016 році.
“Переведення всіх державних закупівель в електронний формат дозволить збільшити економію в рази. Навіть за скромними прогнозами, цього року економія бюджетних коштів складе 5 млрд. гривень, а в наступному економічний ефект від повного переходу на електронну систему може бути в кілька разів більше”, – зазначив Яценюк.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас