Абромавічус заявив, що не має наміру займатися політикою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Абромавічус заявив, що не має наміру займатися політикою

Казна та Політика
1753
Айварас Абромавічус, який подав у відставку з поста міністра економічного розвитку України, заявив, що не має наміру займатися політикою.
“Політикою займатися я не буду, я не політик, я прийшов як технократ-міністр прямо з приватного бізнесу і я хотів багато зробити. Ми тільки на півдорозі”, – сказав він в інтерв’ю “ТСН. Тиждень” у неділю ввечері.
Він розвіяв чутки про те, що нібито планує брати участь в якомусь політичному проекті глави Одеської ОДА Михайла Саакашвілі. “Я зустрічався багато з ким, і з послами, і з бізнес-спільнотою, і так далі. Від Михайла Саакашвілі ніяких пропозицій не надходило”, – зазначив А.Абромавічус.
Він нагадав, що М.Саакашвілі був призначений міністром керівником ради з реформи держпідприємств ще до призначення губернатором. “Тобто наша спільна діяльність по держкомпаніям вже триває багато місяців”, – сказав він.
Разом з тим Абромавічус вважає, що українська влада в найближчі тижні повинна вжити ряд важливих і жорстких рішень для розвитку країни.
“Я завжди говорив, що ми знаходимося або в двох кроках від прориву, або в двох кроках від провалу. Ці два кроки будуть визначальними, в якому напрямку ми їх зробимо в наступні два тижні. Я вважаю, що тільки технократичний уряд нас здатний підняти зовсім на інший рівень “, – сказав він.
За його словами, якщо ці заходи не будуть вжиті, то в Україні буде “не тільки заморожений конфлікт військовий на Донбасі, а буде заморожена економічна, реформаторська ситуація у всій Україні”.
“Нам потрібно обов’язково в найближчі два тижні прийняти кілька важливих і жорстких рішень. Вважаю, що деякі з оточення президента і прем’єра не повинні брати участь в політиці, тому що вони погіршують імідж країни, імідж президента і прем’єра. Ми могли б рухатися набагато швидше вперед, якщо б такого лобіювання та сірого кардинальства більше не було б в українській політиці”, – підкреслив А.Абромавічус.
Відповідаючи на питання щодо того, чи може він залишитися в уряді, А.Абромавічус відповів: “На даному етапі створюється якийсь список вимог до парламенту, до АП і уряду, виходячи з якого можна буде бачити, чи є бажання рухатися вперед”.
“Я вважаю, що багато треба зробити і імплементація знаходиться під знаком питання”, – додав він.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас