У бізнес-обмудсмена змінилися відносини з податківцями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У бізнес-обмудсмена змінилися відносини з податківцями

Казна та Політика
1541
Бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета повідомив про прогрес у співпраці з Державною фіскальною службою (ДФС).
«Я дуже задоволений прогресом у співпраці з ДФС. У жовтні минулого року ми підписали меморандум про співпрацю з Романом Насіровим. Після цього ДФС стала більш відкрито розглядати скарги, які ми їм надаємо», – сказав він.
«Ми навіть створили спільні групи для розслідувань скарг бізнесу, в які увійшли як наші фахівці, так і керівники департаментів ДФС. В цілому вдалося вирішити дуже багато проблем, пов’язаних з фіскальною службою. Наприклад, ми домоглися повернення ПДВ бізнесу на загальну суму 377 млн грн», – каже Альгірдас Шемета.
За словами бізнес-омбудсмена, є і не дуже приємні моменти. Адже у 2015 році найбільше скарг надійшло на дії Державної фіскальної служби – 43%.
«Скарги стосуються всіх питань, які перебувають у компетенції фіскальної служби. Це невідшкодування ПДВ, неправомірні перевірки, невизнання витрат бізнесу, невключення їх до валових витрат. Малий бізнес скаржиться на «стан 9», коли податківець визначає, що бізнес не в місці реєстрації. В результаті податкова служба не реєструє податкові накладні, а іноді і застосовує санкції», – заявляє пан Шемета.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас