Команда Prozorro заявила про свою подальшу роботу в МЕРТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Команда Prozorro заявила про свою подальшу роботу в МЕРТ

Казна та Політика
459
Команда реформи публічних закупівель в Україні (Департамент МЕРТ, ДП “Зовнішторгвидав” і офіси Prozorro) продовжують свою роботу в Міністерстві для того, щоб розвивати реформи в Україні. Про це на своїй сторінці в Facebook написав директор Департаменту регулювання державних закупівель МЕРТ Олександр Стародубцев.
“Ми продовжуємо працювати на своїх місцях і штовхати одну з небагатьох реформ в Україні, що успішно розвиваються”, – написав він.
Він підкреслив, що команда реформи публічних закупівель в Україні – абсолютно підтримує, вболіває і переживає за Міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавичуса, його заступників і в першу чергу – керівника Prozorro Максима Нефьодова. При цьому він додав, що без команди міністра Айвараса Абромавичуса і його заступника Максима Нефьодова хід реформи може призупинитися.
“Ми щиро вважаємо, що без команди міністра та Макса хід нашої реформи може серйозно загальмувати. Це не викликає у нас радості, але ми готові йти до кінця”, – додав Стародубцев.
Керівник торгового майданчика Zakupki.Prom.ua, Микола Жандоров зазначив, що реформи впроваджуються не тільки міністром, не тільки заступником міністра – реформа робиться десятками і сотнями чиновників, громадських активістів і представників бізнесу.
“І якщо говорити про конкретно реформу держзакупівель, до якої я маю безпосереднє відношення як керівник одного з майданчиків, що заснували систему електронних державних закупівель Prozorro, то почалася вона взагалі без участі влади. Кілька волонтерів, експерти з Грузії і представники бізнесу разом зібралися перетворити одну з найбільш корумпованих сфер – державні закупівлі “, – зазначив він в свій колонці для Finance.UA.
Міністерство економіки очолило реформу і це дало їй імпульс, який дозволив проекту почати реально впроваджуватися.
Нагадаємо, раніше Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус заявив про рішення подати у відставку через відсутність підтримки і активної протидії проведеним його командою реформ.
    
“Сьогодні я прийняв рішення подати у відставку з посади міністра. Причина – різка активізація блокування скільки-небудь системних і важливих реформ в нашій країні”, – сказав він на прес-конференції в Києві в середу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас