Порошенко, Яценюк і Гройсман запевнили послів країн G7, що будуть працювати спільно в реалізації реформ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко, Яценюк і Гройсман запевнили послів країн G7, що будуть працювати спільно в реалізації реформ

Казна та Політика
819
Президент України Петро Порошенко, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк і спікер парламенту Володимир Гройсман під час зустрічі з послами країн “Великої сімки” (G7) запевнили їх в тому, що будуть докладати спільних зусиль для проведення реформ в країні.
“Президент, прем’єр-міністр і спікер запевнили нас, що вони будуть працювати разом і об’єднано для проведення реформ в країні”, – сказав журналістам посол Японії в Україні Шигекі Суми після зустрічі з дипломатів з керівництвом країни в Києві в четвер.
За його словами, в ході зустрічі було обговорено ситуацію з відставкою міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавічуса і ситуація з реформами в країні в цілому.
Дипломат додав, що посли G7 повністю підтримують позицію щодо спільної роботи президента, прем’єра і парламенту для реалізації реформ в Україні.
Відповідаючи на питання, чи йшла на зустрічі мова про те, що прем’єром залишиться А.Яценюк, посол сказав: “Запитайте прем’єр-міністра, запитаєте президента”.
Відзначимо, зустрічі Посол G7 з керівництвом України тривала в адміністрації президента близько 2 годин.
Як повідомлялося, міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус на брифінгу 3 лютого заявив про рішення подати у відставку через відсутність підтримки і активної протидії проведеним його командою реформ. “У мене і моєї команди немає бажання бути ширмою для відвертої корупції, підконтрольними маріонетками для тих, хто хоче в стилі старої влади встановити контроль над державними грошима. Ці люди мають імена, і одне з цих імен я озвучу: Це Ігор Кононенко. Будучи представником політичної сили, яка висунула мене на посаду міністра, в останній місяць він зробив дуже багато, щоб блокувати мою роботу і роботу міністерства”, – сказав міністр.
Слідом за А.Абромавічусом про відставку заявили його заступники.
І.Кононенко, в свою чергу, назвав “емоційною” заяву А.Абромавічуса і вважає її спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі МЕРТ. Звинувачення міністра він відкидає і пов’язує їх з майбутнім переформатуванням уряду.
На сайті НАБУ 3 лютого з’явилося повідомлення про те, що їх детективи вже почали перевірку фактів, озвучених А.Абромавічусом щодо можливого втручання в роботу МЕРТ з боку І.Кононенка і інших депутатів. У Бюро відзначили, що А.Абромавічус буде найближчим часом запрошений для допиту в якості свідка по оприлюдненими ним фактів.
П.Порошенко після зустрічі з главою МЕРТ заявив, що А.Абромавічус повинен залишитися на цій посаді. За словами глави держави, міністр думає над цією пропозицією.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас