Рада ратифікувала договір між урядом України і НАТО про статус представництва НАТО в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада ратифікувала договір між урядом України і НАТО про статус представництва НАТО в Україні

Казна та Політика
285
Верховна Рада України ратифікувала угоду між урядом України та організацією Північноатлантичного договору про статус представництва НАТО в Україні, яке було підписано 22 вересня 2015 року.
На підтримку відповідного законопроекту №0082 на пленарному засіданні в четвер проголосував 251 народний депутат.
Згідно з Угодою, в Україні створюється і буде функціонувати представництво НАТО на базі існуючих офісу зв’язку НАТО і центру інформації і документації НАТО.
Як наголошується в пояснювальній записці до закону, представництво сприятиме посиленню і розширенню участі України в усіх заходах зі співробітництва між Україною та НАТО, надавати консультативну допомогу державним органам України у взаємодії з відповідними органами НАТО
Відзначимо, народні депутати обговорили цей законопроект у середу, однак для того, щоб його підтримати, у них не вистачило голосів.
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час представлення даного законопроекту на пленарному засіданні Верховної Ради 3 лютого зазначив, що представництво НАТО в Україні – “це буде фактично посольство НАТО в Україні”. “Це представництво буде фактично повноцінним посольством. Персонал буде користуватися всіма привілеями Віденської конвенції. Через це представництво буде відбуватися координація всіх проектів, які нині діють в сфері нашої взаємодії з НАТО”, – розповів міністр
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас