Україна може не отримати безвізовий режим з ЄС у цьому році, - джерела — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може не отримати безвізовий режим з ЄС у цьому році, - джерела

Казна та Політика
1985
Джерела в керівництві ЄС в Брюсселі повідомили, що поки немає гарантій того, що Україна отримає безвізовий режим в цьому році, незважаючи на позитивну доповідь Єврокомісії щодо візової лібералізації в грудні 2015-го.
Про це пише “Радіо Свобода”.
«Європейські чиновники кажуть, що даючи добро на безвізовий режим, ЄС все ж виставив кілька умов, які Україна обов’язково повинна виконати в першому кварталі цього року – вони, перш за все, стосуються боротьби з корупцією», – йдеться в повідомленні.
Джерело в Раді ЄС у Брюсселі повідомило, що груднева згода на візову лібералізацію з Україною не була безумовною – на відміну від паралельної обіцянки щодо безвізового режиму для Грузії.
Чиновник, який побажав залишитися неназваним, але присутній на переговорах в грудні в Брюсселі між президентом Петром Порошенком на комісаром ЄС з питань сусідства і переговорів по розширенню Йоганнесом Ганом, сказав, що існує неафішованих додаток до грудневого звіту Єврокомісії, яке було позитивним.
За його словами, перш за все мова йде про дві речі: призначення авторитетного керівника, а також керуючої п’ятірки Національного агентства з питань запобігання корупції, а також електронні декларації про доходи та їх походження чільних посадовців і депутатів парламенту.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас