Порошенко: Абромавічус повинен залишитися на посаді глави МЕРТ, його заявою займеться НАБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: Абромавічус повинен залишитися на посаді глави МЕРТ, його заявою займеться НАБУ

Казна та Політика
2600
Президент України Петро Порошенко зазначає, що Айварас Абромавічус повинен залишитися на посаді міністра економічного розвитку і торгівлі, і в даний час думає над цією пропозицією.
“Зустрівся і поговорив з Айварасом Абромавичусом … Айварас підтвердив, що протягом усього часу роботи в уряді мав повну мою підтримку його реформаторських ініціатив, як безпосередньо, так і через Нацраду реформ. З мого боку таке сприяння гарантовано і надалі. Вважаю, що Айварас повинен залишатися міністром і продовжувати реформи. Він пішов думати”, – написав П.Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.
За словами глави держави, озвучені міністром в середу факти повинно розслідувати Національне антикорупційне бюро України (НАБУ). “Ігор Кононенко звернувся до НАБУ і заявив, що готовий співпрацювати з ним. Про це повідомило керівництво цього органу. Чим швидше суспільство отримає відповідь на поставлені питання, тим краще”, – підкреслив П.Порошенко.
Президент також нагадав, що раніше особисто запросив А.Абромавічуса працювати в команді українських реформаторів, надав йому українське громадянство і звернувся до фракції “Блок Петра Порошенка” у Верховній Раді України з пропозицією висунути його на посаду міністра економіки.
Як повідомлялося, на брифінгу в Києві в середу А.Абромавічус заявив про рішення подати у відставку через відсутність підтримки і активної протидії проведеним його командою реформам. “У мене і моєї команди немає бажання бути ширмою для відвертої корупції, підконтрольними маріонетками для тих, хто хоче в стилі старої влади встановити контроль над державними грошима. Ці люди мають імена, і одне з цих імен я озвучу, – це Ігор Кононенко (народний депутат фракції “Блок Петра Порошенка” – ред.). Будучи представником політичної сили, яка висунула мене на посаду міністра, в останній місяць він зробив дуже багато, щоб блокувати мою роботу і роботу міністерства”, – сказав міністр.
І.Кононенко назвав емоційною заяву А.Абромавічуса і вважає її спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі МЕРТ. Звинувачення міністра він відкидає і пов’язує їх з майбутнім переформатуванням уряду.
На сайті НАБУ в середу з’явилося повідомлення, що їх детективи вже почали перевірку фактів, озвучених А.Абрамавічусом щодо можливого втручання в роботу МЕРТ з боку І.Кононенко і інших народних депутатів. У Бюро відзначили, що А.Абрамовічус буде найближчим часом запрошений в НАБУ для допиту як свідок за оприлюдненими ним фактами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас