Абромавічус звинувачує Кононенка в блокуванні роботи МЕРТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Абромавічус звинувачує Кононенка в блокуванні роботи МЕРТ

Казна та Політика
1655
Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус звинувачує народного депутата Ігоря Кононенка (БПП) у блокуванні роботи міністерства.
“У мене і моєї команди немає бажання бути ширмою для відвертої корупції, підконтрольними маріонетками для тих, хто хоче в стилі старої влади встановити контроль над державними грошима. Ці люди мають імена, і одне з цих імен я озвучу, – це Ігор Кононенко. Будучи представником політичної сили, яка висунула мене на посаду міністра, в останній місяць він зробив дуже багато, щоб блокувати мою роботу і роботу міністерства “, – сказав він на прес-конференції в Києві в середу.
За словами А.Абромавічуса, спочатку підконтрольні І.Кононенку депутати від БПП розробили постанову про його відставку, потім передали його партії “Відродження” та ті, в підсумку винесли у Верховну Раду.
“За кілька місяців зібрали аж 18 голосів. Протягом року Ігор Кононенко активно лобіював своїх людей на посаду генерального директора” Укрхімтрансаміак “. Кононенко мав безпосередній інтерес в цій компанії, де замість того щоб допомогти мені повалити регіонала Бондика, завів своїх людей, які спільно управляють цим підприємством “, – заявив глава МЕРТ.
Він також повідомив, що депутат від БПП, безпосередньо підконтрольний І.Кононенку “тиснув” на призначення в Укрзовнішінформ, підприємства порошкової металургії, і кілька інших підприємств.
“Кульмінацією цього кадрового свавілля, і бажання повного підпорядкування потоків, стало бажання мати свого зама в Міністерстві економіки, що відповідає за “Нафтогаз” та інші державні підприємства. Кандидат в підсумку два дні тому приніс повний пакет документів і заявив – я ваш новий зам, я в команді Кононенко і моя кандидатура вже узгоджена нагорі. Після цього мені надійшов дзвінок з Адміністрації президента з настійною рекомендацією взяти цю людину, а також ще одну на посаду заступником міністра з оборони “, – сказав А.Абромавічус.
Відповідаючи на запитання, чи може він назвати інших людей, які блокують роботу МЕРТ, А.Абромавічус зазначив, що є багато недоброзичливців.
“Я зосередився на І.Кононенку, тому що останній інцидент, в понеділок, вже з великою папкою документів на подання, це був вже перебір, тому ми з цим не згодні. Розумієте, важливість міністра економіки сильно зросла в кінці минулого року, тому, що виходячи з нашої репутації, в процесі реформи НАК “Нафтогаз України” за пропозицією ЄБРР було прийнято рішення передати НАК з міністерства енергетики в міністерство економіки. Відразу важливість, привабливість посади різко виросла “, – зазначив А.Абромавічус.
Він також зазначив, що МЕРТ було передано керівництво відбором голів 60 держпідприємств.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас