Європейська влада не буде регулювати віртуальні валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейська влада не буде регулювати віртуальні валюти

Фінтех і Картки
310
Після терактів у Парижі в листопаді минулого року європейська влада заговорила про посилення регулювання Bitcoin і подібних криптовалют, висунувши припущення, що віртуальні валюти активно використовуються для фінансування тероризму. Однак на недавньому слуханні в Європарламенті стало зрозуміло, що політики вирішили пом’якшити тон стосовно криптовалют і зосередитися на моніторингу, а не регулюванні.
“Однією з основних проблем є не те, як і наскільки потрібно регулювати, а як правильно стежити за цією технологією, що швидко розвивається”, – зазначив один з фінансових керівників Європейської комісії Олів’є Саль.
За його словами, комісія поки не вводитиме спеціальні правила для регулювання віртуальних валют, а замість цього продовжить дотримуватися позиції спостерігача і аналізувати основні тенденції, так як регулювання такого молодого інструменту і технології може тільки нашкодити.
В даний час в світі налічується близько 600 віртуальних валют, однак найвідомішою є Bitcoin. На неї припадає близько 90% сегмента в $ 7 млрд. Для порівняння, щоденний оборот світових валютних ринків становить $ 5 трлн.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас