Сорос пожертвував 6 млн доларів на президентську кампанію Клінтон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сорос пожертвував 6 млн доларів на президентську кампанію Клінтон

Світ
268
Американський філантроп і фінансист Джордж Сорос пожертвував 6 млн доларів організації Priorities USA Action, яка займається передвиборчою кампанією Хілларі Клінтон, претендента в кандидати від Демократичної партії.
Про це свідчить звітність організації, передає USA Today.
Як відзначає видання, внесок Сороса за обсягом перевищив всі індивідуальні пожертвування Клінтон, разом узяті. Це не перший раз, коли бізнесмен фінансово підтримує кандидатів від демократів – в 2004 році він виділив понад 20 млн доларів на кампанію Джорджа Буша, який, тим не менш, тоді програв.
У загальній складності на кампанію Клінтон було зібрано 112 млн доларів, у тому числі 35,8 млн доларів індивідуальних пожертвувань.
У понеділок, 1 лютого, в США починаються первинні вибори Демократичної і Республіканської партії для визначення їх кандидатів на виборах президента 2016 року.
Першим штатом, де пройде голосування обох партій у формі кокуса – традиційного методу виборів делегатів, голосуючих на національному з’їзді партій, і введених пізніше праймеріз, – стане штат Айова.
Завершаться первинні вибори 14 червня проведенням праймеріз демократів в окрузі Колумбія.
За результатами сукупності кокусів будуть визначені фаворити перегонів від кожної партії, потім послідує їх офіційне висунення кандидатом у президенти.
У ході електоральної кампанії вже визначилися найбільш сильні учасники президентських перегонів. Серед майбутніх учасників первинних виборів Республіканської партії лідирує мільярдер Дональд Трамп. Найбільш популярним кандидатом від Демократичної партії є екс-держсекретар США і колишня перша леді Хілларі Клінтон.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас