НАБУ оскаржив у суді договори на суму понад 346 млн грн у зв'язку з розслідуванням фактів привласнення майна ВАТ "Запоріжжяобленерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ оскаржив у суді договори на суму понад 346 млн грн у зв'язку з розслідуванням фактів привласнення майна ВАТ "Запоріжжяобленерго"

Кримінал
202
Національне антикорупційне бюро України подало у п’ятницю до суду чотири позовні заяви про визнання недійсними договорів уступки права вимоги між ВАТ “Запоріжжяобленерго”, в якому державі належить більше 60% акцій, і приватною структурою “Енергомережа”.
Як повідомив прес-центр НАБУ, згідно з цими договорами відбулася заміна кредитора у зобов’язаннях на загальну суму 346, 2 млн грн, які повинні були надійти від великих споживачів електроенергії. Таким чином, в результаті незаконно укладених договорів право держави на вимоги боргу за спожиту електроенергію в розмірі 346, 2 млн грн було передано приватній фірмі, що суперечить чинному законодавству.
Позовні заяви підготовлені на основі матеріалів, напрацьованих детективами НАБУ в ході досудового розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України за фактом привласнення посадовими особами в особливо великих розмірах майна ВАТ “Запоріжжяобленерго”. Позови до суду подані на підставі ст.17 закону “Про Національне антикорупційне бюро України” в порядку господарського судочинства.
Відповідно до закону про НАБУ до його підслідності у тому числі віднесені злочину, загальний збиток від яких дорівнює або перевищує суму, у п’ятсот і більше разів перевищує мінімальну заробітну плату, встановлену на відповідний рік (якщо злочин скоєно посадовою особою державного органу, правоохоронного органу, військового формування, органу місцевого самоврядування, підприємства, в статутному капіталі якого частка державної або комунальної власності перевищує 50%).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас