S&P знизило рейтинг Азербайджану до "сміттєвого" рівня "BB +" на тлі падіння цін на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P знизило рейтинг Азербайджану до "сміттєвого" рівня "BB +" на тлі падіння цін на нафту

Світ
331
Служба кредитних рейтингів Standard & Poor’s в п’ятницю знизила довгострокові кредитні рейтинги Азербайджану в національній та іноземній валютах з “BBB-”, останнього щабля інвестиційного рівня, до “сміттєвого” рівня “BB +” на тлі обвалу цін на нафту.
Як говориться в повідомленні S & P, це перше зниження за весь час рейтингування Азербайджану. Прогноз зміни рейтингу – “стабільний”.
Короткострокові рейтинги країни в національній та іноземній валютах знижені з “A-3” до “B”.
“Ціни на нафту продовжили зниження в останні кілька місяців, і ми тепер чекаємо, що уряд Азербайджану фіксуватиме дефіцит бюджету до кінця 2018 року. На наш погляд, зовнішні ризики посилюються, при цьому міжнародні резерви центрального банку скоротилися на дві третини з пікового рівня в середині 2014 року”, – коментують аналітики S & P.
Раніше стало відомо, що Азербайджан розраховує отримати від Світового банку кредити в розмірі $ 1 млрд, від Міжнародного валютного фонду – на $ 3 млрд.
У такому випадку Азербайджан стане першою країною, яка отримає кредити цих організацій із серії надзвичайних пакетів допомоги країнам, що постраждали від обвалу цін на нафту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас