Фішингові атаки стають масштабніші і складніші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фішингові атаки стають масштабніші і складніші

Кримінал
571
За підсумками 2015 року обсяги онлайн-шахрайства за методом фішингу зросли на 14% порівняно з 2014 роком. Показники цільового фішинг-шахрайства, спрямованого на отримання інформації про конкретну людину, збільшилися на 22%.
Про це йдеться в новому дослідженні провайдера технологій безпеки Wombat. У документі також зазначено, що торік злочинці використовували більш складні способи виманювання конфіденційної інформації у користувачів, особливо користуючись методами соціальної інженерії. Більш складні прийоми злочинців заважають запобігти потраплянню платіжної інформації та інших персональних даних в руки зловмисників.
Респонденти повідомили, що через успішні фішингових атак вони постраждали від шкідливих програм (42%), зламаних акаунтів (22%) і втрати даних (4%). Крім того, збої у виробництві та неконтрольована компрометація даних може привести до серйозних втрат вже на рівні компаній. У минулому році в США бізнес втратив близько $ 3,7 млн.
Фішингові повідомлення часто потрапляють на комп’ютер жертви через e-mail. Незважаючи на використання різних схем виявлення спаму, ці листи продовжують відкривати. Найчастіше листи з прихованими формами перехоплення конфіденційної інформації знаходять адресата в телекомунікаційній галузі та сфері професійних послуг.
Звернення на ім’я в темі листа підвищує його шанси бути відкритим на 19%.
Найнебезпечніші додатки до листів включають PDF (29%), DOC (22%), HTML (13%) і XLS (12%). Під загрозою можуть опинитися такі програми: Adobe (61%), Adobe Flash (46%), Microsoft Silverlight (27%) і Java (25%).
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас