ЄІБ в 2016 р намір збільшити фінансування великого бізнесу в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄІБ в 2016 р намір збільшити фінансування великого бізнесу в Україні

Кредит&Депозит
202
Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) в році планує в 2016 році розширити підтримку великого корпоративного бізнесу в Україні, повідомив старший корпоративний банкір ЄІБ Жан-Жак Сулакру (Jean-Jacques Soulacroup).
“Цього року ми націлені більше на підтримку приватного бізнесу, причому не тільки МСБ (малий та середній бізнес), але і великого корпоративного сектора. Умови в країні стають більш сприятливими для фінансування. Якщо 40% нашого портфеля припадає на МСБ (через кредити місцевих банків), то в секторі великого корпоративного капіталу ми фінансуємо всього 11% – все ще дуже мало. Ми хочемо збільшити цю частку. Наша мета – підтримати компанії-лідери з хорошим управлінням значний потенціал для розвитку. Ми націлені працювати з тими, хто постраждав від поточної економічної ситуації”, – сказав він, виступаючи на міжнародній конференції“Україна у фокусі: Стратегічна зустріч глобальних експортно-кредитних агентств і багатосторонніх фінансових інституцій”.
При цьому банкір зазначив, що таким компаніям необхідно не тільки короткострокове фінансування, а й “довгі гроші”.
“Компанії мають потребу в довгостроковому фінансуванні – у кредитах з терміном погашення 8, 10, 12 років. І це те, що ми можемо забезпечити. У той же час ми також усвідомлюємо, що не можемо зробити це самостійно, нам потрібна підтримка інших фінансових організацій. ЄІБ може фінансувати тільки половину того чи іншого проекту, тому інші фінорганізації мають можливість підключитися”, – пояснив Ж.Сулакру.
Він також висловив готовність працювати над механізмом гарантій, який дозволить знизити вартість позики.
Як уточнив Ж.Сулакру, фінансування на 2016 рік у рамках загального портфеля на 2014-2016 рр. становить близько EUR800 млн.
“Ми брали участь в загальному пакеті ЄС для забезпечення фінансування України в розмірі EUR11 млрд і зобов’язалися надати EUR3 млрд. З цих EUR3 млрд на 2014-й, 2015-й і 2016 рр. Ми вже виділили EUR2,2 млрд. Як ви зрозуміли, на цей рік у нас передбачено EUR800 млн. Ми сподіваємося наступного року зберегти обсяг фінансування на тому ж рівні і, можливо, навіть збільшити”, – підсумував Ж.Сулакру.
За словами банкіра, ЄІБ також веде переговори з урядом про проекти у сферах транспорту, енергетики і, можливо, підтримці торгівлі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас