Британці навчать Нацполіцію розслідувати фінансові злочини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британці навчать Нацполіцію розслідувати фінансові злочини

Кримінал
280
Національне агентство по боротьбі зі злочинністю (NCA), Поліція міста Лондона (City of London Police) і Economic Crime Academy навчають співробітників Нацполіції боротися з фінансовими махінаціями.
Британці проводять для співробітників центрального апарату та керівників всіх територіальних підрозділів Департаменту захисту економіки Національної поліції України серію тренінгів щодо методик розслідування у Великобританії фінансових злочинів: «Міжнародні запити», «Загальні слідчі групи», «Повернення активів», «Протидія відмиванню коштів», «Методики документування незаконної легалізації коштів»,«Взаємодія з країнами, з якими відсутні міждержавні угоди про видачу осіб»,«Використання спеціальних каналів для забезпечення невідкладних заходів щодо виявлення, блокування і арешту майна злочинців».
Відпрацювання методик документування злочинів у банківській сфері було окремим напрямком, враховуючи те, що в Україні на сьогодні визнано неплатоспроможними або ліквідуються 67 банків, а розмір збитків від цього Державі України, її органам і вкладникам вже сягає 500 млрд. грн.
Першими, хто відкрив навчально-методичний центр Департаменту серією тренінгів стали колеги з Об’єднаного Королівства, яке має столітню історію професійного захисту громадських інтересів, в його роботі взяв участь і аташе з юридичних питань Посольства Сполучених Штатів Америки Джеймс Прайс, який вже третій рік представляє в Україні Міністерство юстиції США і Федеральне бюро розслідувань.
Спеціальний акцент тренінгів був зроблений на підготовку організації спільних операцій та слідчих дій в тісному контакті із західними колегами, які мають у цьому значні досвід, методики і технології, в тому числі, і на території тих країн, які ще не мають з Україною офіційних угод про екстрадиції осіб та активів, які були отримані злочинним шляхом.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас