В Україні стали частіше скаржитися на хабарі і крадіжки: Злочинність в цифрах (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні стали частіше скаржитися на хабарі і крадіжки: Злочинність в цифрах (інфографіка)

Кримінал
1767
Українці стали менше вбивати, але більше красти. Така, за даними Генпрокуратури, статистика злочинів за 2015 рік.
Журналісти дізналися у правоохоронців, які злочини були найбільш частими в минулому році і як змінилася криміногенна ситуація в країні в порівнянні з 2014-м (див. Інфографіку).
Згідно зі статистикою, набагато частіше українці зверталися до правоохоронців через крадіжки – майже на 50 тис. випадків більше, ніж у попередньому році. Правда, з 468 139 крадіжок в 2015-му на облік поставили тільки половину – 226 833 (решта відсіялися через відсутність складу злочину). На думку експертів, частіше красти стали через кризу і внутрішню міграцію. “Також підвищення рівня злочинності може бути пов’язано з перехідним періодом реформи МВС і підвищенням рівня довіри до правоохоронців. Люди стали частіше звертатися. Якщо раніше соцопитування показували 90% недовіри, то в 2015-му – вже 25%”, – пояснює радник голови МВС Зорян Шкіряк.
Стало і більше фактів хабарництва. Але з 2573 випадків на облік поставили тільки 1588. “Не всі українці готові доводити справу до кінця. Приміром, людина приходить заявити на вимагача, але задокументувати і давати свідчення відмовляється через страх”, – говорить Шкіряк.
Також за рік українці все рідше здійснювали тяжкі злочини – кількість убивств скоротилася майже на чверть. Також, за даними ГПУ, скоротилися і випадки автоугонів, розбою, згвалтувань.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас