ОПЗ може бути виставлений на продаж вже в квітні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЗ може бути виставлений на продаж вже в квітні

Казна та Політика
192
Одеський припортовий завод – другий за величиною виробник аміаку і карбаміду і третій – з випуску азотних добрив в Україні, запланований до приватизації в 2016 році, може бути виставлений на продаж вже в квітні, якщо Верховна Рада прийме в цілому законопроект про внесення змін до процедури приватизації.
Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook голова Фонду держмайна України Ігор Білоус.
«Нарешті ми можемо сподіватися, що приватизаційний процес зрушить з місця. Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект №2319д (передбачає внесення змін у процедуру приватизації, зокрема, скасування обов’язкового продажу на фондових біржах 5-10% акцій стратегічних державних підприємств при проведенні їх приватизації – ред). Тепер залишилося провести законопроект через друге читання, і тоді ми гарантуємо проведення прозорої і вигідної для держави приватизації, – зазначив Білоус. – А це означатиме залучення в економіку інвестицій, створення сприятливого інвестиційного клімату і, звичайно, надходження в державний бюджет. Якщо за два тижні законопроект буде ухвалено в цілому, можемо говорити про виставлення ОПЗ на продаж уже в квітні».
Нагадаємо, Рада ухвалила законопроект №2319д у першому читанні сьогодні, 28 січня, 237 голосами «за». Голосування щодо цього законопроекту проходило загалом більш як 13 разів – з листопада 2015 року. Однак усі спроби знайти компроміс у сесійній залі не мали успіху, попри підтримку документа з боку профільного комітету парламенту, а також ряду депутатів.
Крім того, міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус неодноразово закликав парламентаріїв підтримати законопроект, який повинен сприяти початку прозорої приватизації.
У свою чергу голова ФДМУ зазначив, що прийняття законопроекту та розблокування процесу продажу держактивів дасть змогу акумулювати до бюджету в 2016 році близько 30 млрд грн проти запланованих 17 млрд грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас