Найбільший в Україні виробник турбінного устаткування в 2015 р збільшив чистий прибуток в 2,7 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший в Україні виробник турбінного устаткування в 2015 р збільшив чистий прибуток в 2,7 рази

Фондовий ринок
1424
«Турбоатом» (Харків), найбільший в Україні виробник турбінного обладнання, завершив 2015 рік із чистим прибутком у розмірі 1,7 млрд грн, що в 2,7 разу перевищило аналогічний показник 2014 року (637,4 млн грн).
Згідно з інформацією на сайті підприємства з посиланням на генерального директора Віктора Суботіна, обсяг реалізації компанії за минулий рік становить 2,8 млрд грн, що еквівалентно 4 тис. кВт установленої потужності відвантаженої продукції (2014 року дохід від реалізації становив майже 2 млрд грн).
У повідомленні наголошено, що ці показники є найкращими за всі роки роботи підприємства.
Як відомо, у січні-вересні 2015 року «Турбоатом» отримав чистий прибуток у розмірі 1 млрд 288 млн грн, що на 56,5% перевищило аналогічний показник січня-вересня 2014 року, чистий дохід зріс на 35% – до 2 млрд 077 млн грн.
За даними «Турбоатома», торік він виготовив і відвантажив замовникам три парові турбіни і два конденсатори, шість робочих коліс і чотири направляючі апарати гідротурбін.
Протягом року на електростанціях було запущено в експлуатацію вісім парових і 10 гідравлічних турбін виробництва «Турбоатом» загальною потужністю 3,206 млн кВт.
Серед основних подій 2015 року «Турбоатом» зазначає підписання контракту з АЕС Пакш (Угорщина) на суму понад $30 млн, з Inkla Trading and Engineering GmbH (Австрія) на постачання енергетичного обладнання для реконструкції АЕС Козлодуй у Болгарії, а також угоду з Holtec International (США) на спільне виробництво сховища для відпрацьованого ядерного палива в Чорнобильській зоні.
Крім того, у рамках реалізації програми імпортозаміщення підприємство освоїло новий вид продукції й відвантажило у вересні 2015 року перший ряд титанових лопаток парової турбіни для заміни зношеного обладнання п’яти агрегатів російського виробництва на українських АЕС. «Турбоатом» узяв на себе обслуговування цих турбін, що раніше робив завод-виготовлювач.
Крім цього, повністю виготовлено й відвантажено обладнання для завершення першої черги будівництва Дністровської ГАЕС.
За інформацією прес-служби, за п’ять років «Турбоатом» провів глибоку модернізацію виробництва, інвестувавши близько $70 млн, зокрема 64,2 млн грн торік. У рамках програми переобладнання компанія модернізувала і капітально відремонтувала 10 одиниць основного виробничого обладнання і придбала 20 одиниць.
Після реконструкції введено в роботу три великі обробні центри, два – фірми Waldrich Coburg (Німеччина) і один – компанії Skoda (Чехія). Крім цього, запущено сталеплавильну піч із сучасною системою газоочищення і нові словенські термічні печі.
На утримання і розвиток соціальної сфери 2015 року спрямовано 11 млн грн.
У повідомленні наголошено, що «Турбоатом» торік не залучав кредитних коштів.
«Турбоатом» перерахував до бюджету України понад 800 млн грн, повністю виплатив дивіденди на державну частку в розмірі 240 млн грн.
«Турбоатом» – єдиний в Україні виробник турбінного устаткування для гідро-, теплових і атомних електростанцій. Географія поставок підприємства охоплює 45 країн Європи, Азії, Америки й Африки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас