Голова Американської торговельної палати розповів, що чекає український бізнес і іноземні компанії від влади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Американської торговельної палати розповів, що чекає український бізнес і іноземні компанії від влади

Казна та Політика
1171
Український бізнес та іноземні компанії, що працюють в Україні, чекають від країни в 2016 році реального економічного зростання та ефективної боротьби з корупцією, а не політичних оцінок роботи уряду, сказав глава Американської торговельної палати в Україні Андрій Гундер.
“Політичних оцінок ми не даємо – як відносно уряду в цілому, так і в питаннях зміни міністрів чи прем’єр-міністра. Ми спілкуємося з усіма. І ми говоримо про те, що важливо сьогодні для України. А важливо – створити умови для бізнесу, для легкості ведення бізнесу, – сказав Гундер. – У 2015 році ми досягли макроекономічної стабілізації, фундамент закладений. І тепер, в 2016 році, ми повинні побачити реальні сигнали економічного зростання. Для економіки та бізнесу це важливо. Важливі й реальні результати боротьби з корупцією. Це те, про що всі говорять”.
При цьому він нагадав, що наприкінці січня делегація України відвідала Всесвітній економічний форум в Давосі, де члени уряду отримали схвальні оцінки своєї роботи.
“Ми були в Давосі, виступали міністри Яресько (міністр фінансів – Наталя Яресько – ред.), Абромавічус (міністр економічного розвитку Айварас Абромавічус – ред.). Світова спільнота оцінила їхні виступи, і я повинен сказати, що кращих послів від України не було, напевно, за попередні чверть століття”, – підкреслив глава АТП.
Раніше Президент України Петро Порошенко анонсував перезавантаження уряду, тому що, на його думку, “не все міністри виправдовують очікування суспільства”. Протягом 2015 заяви про відставку подали діючі і не звільнені поки міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі і міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський.
Нагадаємо, Американська торгівельна палата в Україні об’єднує компанії, більшість з яких є великими стратегічними інвесторами. Палата активно співпрацює з органами влади в Україні, бере участь у розробці економічної політики держави в цілому та окремих тематичних законопроектів зокрема. Особливу увагу АТП приділяє розвитку аграрного ринку, енергетичної галузі, сфері підвищення конкурентоспроможності України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас