Зубко: Україна через субсидії витрачає зайвий 1 млрд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зубко: Україна через субсидії витрачає зайвий 1 млрд гривень

Казна та Політика
7449
Україна витрачає близько 11 млрд кубометрів газу на опалення житлового сектора, це означає, що тільки на субсидії доводиться витрачати на 1 млрд грн більше.
Про це під час виступу на міжнародній конференції “Україна у фокусі: Стратегічна зустріч глобальних експортно-кредитних агентств і багатосторонніх фінансових інститутів” заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.
«Україна на сьогоднішній день витрачає 11 млрд кубометрів газу на опалення житлового сектора в зимовий період. Придбання газу є однією з найбільших загроз для нашої безпеки. Ми витрачаємо 230 кВт на 1м квадратний, що на 45% більше в порівнянні з Польщею», – сказав Зубко.
За його словами, неекономне споживання газу призводить до того, що Україна змушена витрачати тільки на субсидії на 1 млрд грн більше.
«І чим далі вартість газу буде наближатися до ринкової, тим більше ми будемо змушені витрачати. І виникає питання, що краще: витратити ці кошти на енергоефективність або просто в повітря, щоб не вкладатися в енергоефективні технології?», – Зазначив віце-прем’єр.
Він підкреслив, що уряд прийняв рішення вкладатися в енергоефективність та залучати інвестиції.
«Я запрошую інвесторів залучати кошти в цей величезний ринок, який існує на рівних з аграрним ринком, що також має величезну інвестиційну привабливість», – зазначив Зубко.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас