Суд відібрав у Фірташа 95 га родовищ на Житомирщині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд відібрав у Фірташа 95 га родовищ на Житомирщині

Кримінал
548
Суд визнав протиправним і скасував рішення Житомирської облради від 28 травня 2015 року, яким у державного лісгоспу було вилучено 4 ділянки загальною площею 95 га на користь ТОВ “Межиріченський гірничо-збагачувальний комбінат”.
Про це повідомляють “Наші гроші” з посиланням на постанову Житомирського апеляційного адміністративного суду від 13 січня.
Суд вказав, що облрада порушила законодавство, адже надала фірмі можливість отримати в користування лісогосподарські землі без погодження з Кабміном.
Тим часом, фактично на вилучення земельних ділянок лісогосподарського призначення для видобування корисних копалин розпорядженням Кабміну від 10 квітня 2008 року №610 накладено мораторій.
Житомирська облрада порушила і процедуру вилучення ділянок, зазначає видання. Адже для цього вона повинна була прийняти рішення про надання дозволу на розробку проекту землеустрою на вилучення ділянок, потім затвердити його і вилучити на користь фірми.
Замість цього 28 травня 2015 Житомирська облрада за згодою “Красноармійського лісгоспу” і “Житомироблагроліс” надала дозвіл на зменшення на 95 га площі, що знаходиться в користуванні ДП “Красноармійський лісгосп АПК”, для потреб, пов’язаних з користуванням надрами фірмою “Межиріченський гірничо-збагачувальний комбінат “.
19 червня “Красноармійський лісгосп” нотаріально засвідчив заяву-згоду на вилучення ділянок. Вони розташовані на території Фасовської і Ягодинського сільських рад Житомирської області.
“Красноармійський лісгосп” очолює депутат Красноармійської райради Петро Курильчук. Це підприємство входить до складу Житомирського обласного комунального агролісогосподарське підприємства “Житомироблагроліс” Житомирської обласної ради.
“Житомироблагроліс” очолює депутат Житомирської облради від ВО “Батьківщина” Ігор Рибінський. Він є заступником голови постійної комісії з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів.
“Межиріченський гірничо-збагачувальний комбінат” входить до складу Group DF Фірташа і знаходиться в Іршанську Житомирської області, разом із ще двома підприємствами групи – “Іршанський ГЗК” і “Валки-Ільменіт”.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас