Cargill програла в суді у справі Дельти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Cargill програла в суді у справі Дельти

Кредит&Депозит
2955
Шанси Cargill довести легітимність виведення з Дельта Банку активів на 2,5 млрд грн знижуються.
Вчора Вищий господарський суд частково задовольнив касацію ліквідатора Дельта Банку, скасував попередні рішення судів по кредиту компанії «Яблуневий дар» і повернув розгляд цієї справи в першу інстанцію, повідомив глава правління «Союзу вкладників Дельта Банку» Роман Бадаліс.
Суд повинен буде з’ясувати, на якій підставі американська компанія Cargill отримала права вимоги по кредиту компанії «Яблуневий дар». «Тепер будуть розбиратися, чи були взагалі акредитиви, на підставі яких кредити були передані з Дельта Банку компанії Cargill, який термін їх погашення та інші умови. Дотепер суди не бачили підстав, щоб дізнатися про це», – розповів Роман Бадаліс.
Мова йде про 17 акредитивів, на підставі яких Дельта Банк передав своєму акціонеру – компанії Сargill Financial Services International Inc. – права вимоги за кредитами перед компаніями «Яблуневий дар», «Іллічівський зерновий порт», «Стройбуд Іллічівськ» і «Танк Транс». Загальна сума цього кредитного портфеля – 2,5 млрд грн. На ці кредити крім Cargill претендує Державна іпотечна установа (ДІУ).
Дельта Банк 4 вересня 2014 року підписав з ДІУ договір про переуступку позики «Яблуневого дару» на $43,4 млн. І згідно з договором, кредит перейшов до ДІУ в день введення в Дельта Банк тимчасової адміністрації – 2 березня 2015 року. Однак поки ДІУ не вдається відстояти свої права кредитора – 10 грудня Госпсуд Києва відмовив йому в цьому.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас