Українцям стали частіше відмовляти у візах: В яких консульствах зросла кількість відмов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям стали частіше відмовляти у візах: В яких консульствах зросла кількість відмов

Особисті фінанси
7775
У візові центри шикуються черги. Незважаючи на обіцяний безвізовий режим, в консульствах до українців поки не стали відноситися лояльніше.
“Насправді отримати візу стало навіть складніше, хоча, наприклад, польське МЗС хвалиться спрощенням. У ряді консульств вимагають більше папірців, а відмовляють у візах частіше, посилаючись на необгрунтовану мету поїздки, або дають їх на мінімальний період”, – розповіли в одній з фірм-посередників, де допомагають зібрати і подати документи на візу.
Експерт з європейської політики Олег Кравченко підтверджує, що отримати візу стало складніше.
“Все частіше українцям повертають паспорти без віз і без пояснень, чому їх не дали. Найчастіше дають від воріт поворот країни південної Європи з високим безробіттям – так вони намагаються захистити себе від потенційних “нахлібників”- мігрантів”, – вважає Кравченко.
Він наводить статистичні дані, згідно з якими, в консульствах Іспанії, Португалії та Греції, куди українці раніше масово виїжджали на заробітки, кількість відмов зросла вдвічі. Складно отримати візи і в багатші країни, такі як Бельгія, Фінляндія, Швеція.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас