"Укрнафту" штрафують за несвоєчасну сплату податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрнафту" штрафують за несвоєчасну сплату податків

Казна та Політика
301
Відносно ПАТ “Укрнафта” будуть застосовані штрафні санкції в розмірі мінімум 20% від суми заборгованості за несвоєчасну сплату податків.
Про це повідомив виконавчий директор НАК “Нафтогаз України” Андрій Пасішник на своїй сторінці в Facebook.
За його словами, у вівторок на нараді з питань податкового боргу “Укрнафти” представник ДФС зазначив, що окрім самого податкового боргу близько 10 млрд гривень, в день погашення боргу фіскальною службою будуть застосовані штрафні санкції мінімум 20% від суми заборгованості.
“Тобто, несвоєчасна сплата податків посадовими особами “Укрнафти” за наявності отриманих від продажу на аукціонах нафти і скрапленого газу засобів, призведе до нанесення збитку компанії у вигляді штрафних санкцій близько 2 мільярдів гривень, а паралельно і до збитку державному акціонеру на його частку” , – заявив Пасішник.
Він також зазначив, що у відповідності з Податковим кодексом, у разі якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання протягом строків, визначених цим Кодексом, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:
- При затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу;
- При затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 20% погашеної суми податкового боргу.
Як повідомлялося, загальна сума боргу компанії станом на 1 січня 2016 складає більше 10,2 млрд гривень. Борг сформувався переважно за рахунок несплати самостійно задекларованих сум рентних платежів, а також ПДВ і податку на прибуток.
При цьому дебіторська заборгованість становить 18,676 млрд гривень.
ПАТ “Укрнафта” – найбільша українська нафтовидобувна компанія. НАК “Нафтогаз України” належить 50% + 1 акція “Укрнафти”, групі компаній “Приват” Ігоря Коломойського – близько 42% акцій.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас