У Раді мають намір удвічі підвищити штрафи за куріння в заборонених місцях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді мають намір удвічі підвищити штрафи за куріння в заборонених місцях

Казна та Політика
2086
У Верховній Раді зареєстровано законопроект, що передбачає збільшення розміру штрафів за правопорушення, пов’язані з курінням у заборонених місцях.
Відповідний проект закону України №3788 від 20 січня 2016 внесений народним депутатом Геннадієм Кривошеєм (ПП “Народний фронт”).
Так, законопроектом пропонується встановити розміри штрафів за куріння тютюнових виробів у місцях, де це заборонено законом, у розмірі від шести до 20 (зараз від трьох до 10) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, при повторному порушенні – від 20 до 40 неоподатковуваних мінімумів (зараз від 10 до 20).
Крім того, проектом закону пропонується встановити заборону на куріння біля під’їздів, входів і виходів житлових будинків, ТЦ, ТРЦ, дитячих установ, магазинів, підприємств, установ та будинків всіх форм власності в радіусі 20 метрів.
Як повідомлялася, Рада в рамках внесення правок до Податкового кодексу (№3688) проголосувала за норму про надання уряду права встановлювати мінімальні оптово-відпускні та роздрібні ціни на тютюнові вироби.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас