ЕРДЕ Банк не поверне вклад страховику позачергово — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЕРДЕ Банк не поверне вклад страховику позачергово

Казна та Політика
1375
Генеральна прокуратура (ГПУ) запобігла безпідставному стягненню 10,8 млн грн з Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) на користь приватної юридичної особи.
“Реалізуючи конституційну функцію представництва держави в суді і займаючи принципову позицію, органи прокуратури проводять роботу щодо недопущення стягнення грошових коштів з ФГВФО всупереч черговості задоволення майнових вимог до банків, які перебувають у стадії ліквідації”, – повідомляє прес-служба відомства.
Прокуратура Києва вступила в судовий розгляд за позовом страхової компанії до уповноваженій особі ФГВФО на ліквідацію ПАТЕРДЕ Банк” про зобов’язання виплатити 10,8 млн грн. Йдеться про депозит «Граве Україна страхування життя».
Незважаючи на положення закону “Про систему гарантування вкладів фізичних осіб”, яким встановлено черговість задоволення вимог до банку, Окружний адміністративний суд Києва і Київський апеляційний адміністративний суд задовольнили позов страхової компанії і зобов’язали ФГВФО і його уповноважена особа на ліквідації ПАТЕРДЕ Банк” виплатити зазначені грошові кошти.
Прокуратура міста Києва оскаржила зазначені судові рішення в касаційному порядку. Вищий адміністративний суд України 20 січня 2016 погодився з доводами ГПУ і скасував незаконні судові рішення, а справу направив на новий розгляд до суду першої інстанції для повного, всебічного та об’єктивного розгляду всіх обставин справи.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас