Перші українці отримали ID-паспорти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перші українці отримали ID-паспорти

Казна та Політика
2148
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк 25 січня вручив перші паспорти громадянина України у формі ID-картки українцям, яким виповнилося 16 років.
Про це повідомляється на офіційному сайті Кабміну.
«Це не паспорти колишнього радянського стилю – книжечки з вклеєними фотографіями, а новий паспорт у вигляді ідентифікаційної картки з чіпом, на який можна внести будь-яку ідентифікаційну інформацію», – заявив Яценюк.
За словами прем’єра, ID-картки потрібні також, щоб у майбутньому біометричний паспорт, видавався дуже швидко. Нові паспорти, за його словами, повністю підпадають під стандарти ідентифікації, визначені в Європейському Союзі “.
Яценюк також зазначив, що до ID-картки, крім основних даних, можуть бути приєднані, зокрема, дані про соціальні виплати, дані платника податків: “Тобто буде єдиний документ. Чи не сто довідок – один-єдиний документ, яким ви можете ідентифікувати себе та отримувати послуги від держави, у тому числі через інтернет “.
Нагадаємо, 11 січня міграційна служба почала оформляти паспорта громадянина України у вигляді пластикової картки (в європейських державах цей документ називають ID-карта).
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас