У нових електронних паспортах передбачена можливість внесення додаткових даних - в.о глави ДМС Соколюк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У нових електронних паспортах передбачена можливість внесення додаткових даних - в.о глави ДМС Соколюк

Казна та Політика
882
У паспорті громадянина України нового зразка у вигляді пластикової ID-картки передбачена можливість внесення додаткових даних в майбутньому, повідомив в.о. голови Державної міграційної служби (ДМС) Максим Соколюк.
“Ми запланували цей документ на майбутнє. Документ видається на 10 років”, – сказав М.Соколюк в ході вручення перших паспортів у вигляді ID-картки 16 річним громадянам України в Кабінеті міністрів у понеділок.
Присутній на церемонії прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк роз’яснив, що в електронний чіп на новому документі буде можливість внести електронний цифровий підпис, різного роду індивідуальні коди громадян – платника податків, пенсійний код та інше.
“Тобто буде один-єдиний документ, яким ви зможете ідентифікувати себе та отримувати послуги від держави – в тому числі через Інтернет, у тому числі через електронний підпис і не чекати в черзі манни небесної”, – сказав А.Яценюк.
Як повідомлялося з посиланням на М.Соколюка, паспорт у вигляді пластикової карти є самостійним документом і не завжди вимагає зчитування з нього додаткової інформації. Служби, яким знадобиться ця інформація, будуть забезпечені відповідними пристроями. У ID-карті використовується безконтактна технологія зчитування інформації. Вона не є новою і масово використовується в смартфонах, планшетах, інших сучасних пристроях.
У разі відсутності необхідних пристроїв зчитування в різних установах передбачена можливість видачі додаткових довідок. Законом не передбачено нанесення на карту місця реєстрації. У разі якщо її вимагають, наприклад, в поліклініці, передбачена добровільна видача довідки про місце проживання в паперовому вигляді.
За словами Соколюка, це – тимчасовий захід, до появи зчитувальних пристроїв у всіх установах, що працюють з громадянами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас