Сорос закликає до компромісу в питанні тимчасового посилення повноважень президента України для судової реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сорос закликає до компромісу в питанні тимчасового посилення повноважень президента України для судової реформи

Казна та Політика
696
Тимчасове посилення повноважень президента України для боротьби з корупцією у судовій системі та прокуратурі та їх реформування є допустимим, потрібно досягти компромісу з цього питання з Верховною Радою, вважає відомий філантроп Джордж Сорос.
“Потрібно досягти компромісного рішення: додаткові повноваження президента з тимчасовою перспективою – всього на два роки, щоб пройшла реформа, потім президентські повноваження також закінчаться і почне працювати нова повноцінна Конституція”, – описав можливий варіант Дж. Сорос в рамках “Українського сніданку” в Давосі (Швейцарія), організованого Фондом Пінчука, в п’ятницю.
Він визнав наявність значного опору посиленню повноважень президента з боку депутатів, додавши при цьому, що потрібно досягти серйозного балансу.
За словами Дж. Сороса, він обговорював необхідність судової реформи з Петром Порошенком на зустрічі в Давосі 21 січня.
На думку філантропа, чий благодійний фонд “Відродження” працює в Україні вже більше 25 років, Венеціанське комісія прийняла вигідне для України рішення про необхідність комплексної реформи судової системи та внесення змін до Конституції.
Дж.Сорос також привітав заяву міністра Німеччини Вольфганга Шойбле про необхідність нового “плану Маршалла” для Європи у зв’язку з проблемою міграції та включення до нього в якості складової частини плану для України.
“Україна – один з найцінніших активів, які є у ЄС: і в плані військової захисту, і в плані відновлення цінностей і принципів, на яких була побудована ідея ЄС”, – вважає Сорос.
У той же час він підкреслив необхідність виконання Україною її частини роботи з проведення реформ, які б виправдали і показали необхідність подальшої підтримки країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас