Lufthansa отримала перший у світі літак A320neo — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lufthansa отримала перший у світі літак A320neo

Технології&Авто
4132
Авіакомпанія Deutsche Lufthansa AG стала власником першого в світі літака Airbus A320neo.
У передачі лайнера в гамбурзькому аеропорту Фінкенвердер взяли участь голова ради директорів і генеральний директор Lufthansa Карстен Шпор, генеральний директор Airbus Фабріс Брежьє, президент Pratt & Whitney Девід Хесс і виконавчий віце-президент і директор по роботі з клієнтами компанії United Technologies Co. Роберт Ледюк, повідомляється в прес-релізі німецького авіаперевізника.
У 2016 році Lufthansa отримає у власність в цілому 52 нових літаки.
В цілому портфель замовлень авіакомпанії включає 251 новий лайнер на суму близько 30 млрд євро за поточними цінами. Ці літаки будуть поставлені до 2025 року.
A320neo має 180 місць для пасажирів у бізнес- та економічному класах.
Як повідомлялося, європейський літакобудівний концерн Airbus Group SE планував здати перший з модернізованих вузькофюзеляжних літаків до кінця 2015 року, однак не вклався в термін через виникнення ряду проблем.
В останні дні минулого року Airbus прийняв рішення відкласти поставку A320neo за домовленістю з Lufthansa і розробником двигунів нового авіалайнера Pratt & Whitney.
Раніше планувалося, що першим одержувачем стане Qatar Airways, але авіакомпанія затягувала прийняття нового літака, щоб дати можливість Pratt & Whitney завершити роботи з налагодження двигуна. За даними United Technologies Corp. (материнська компанія Pratt & Whitney), у деяких ситуаціях виникали проблеми при запуску турбін.
Завдяки поліпшенням аеродинамічних характеристик і новому двигуну PW1100G виробництва Pratt & Whitney новий літак буде витрачати на 15% менше палива, ніж попередня модель, стверджують у Airbus.
В даний час Airbus і спільне підприємство американської General Electric і французької Safran працюють над альтернативним двигуном для A320neo.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас