Павленко запевнив, що проблеми з сертифікатами EUR 1 вирішені — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Павленко запевнив, що проблеми з сертифікатами EUR 1 вирішені

Аграрний ринок
1378
Українська зернова асоціація звернулася до Міністерства аграрної політики та продовольства щодо проблем з видачею сертифікатів EUR1 на зерно, олію та продукти переробки зерна.
Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.
“Ми провели зустріч, на якій вдалося конструктивно і оперативно знайти рішення проблеми. Державна фіскальна служба України направить інформацію на митні органи про процедуру видачі сертифіката EUR1. Ми будемо захищати інтереси аграрного бізнесу та відразу миттєво реагувати на виявлені проблеми”, – заявив міністр Олексій Павленко і додав, що відповідна ситуація виникла у зв’язку зі зміною процедури видачі сертифіката EUR1 і списку документів, що підтверджують походження товару.
Павленко також повідомив, що з цього питання зустрівся з головою Державної фіскальної служби України Романом Насіровим, під час якої сторони дійшли згоди якнайшвидше знайти прийнятне рішення для бізнесу і вітчизняного аграрного експорту.
Нагадаємо, для експорту в рамках режиму вільної торгівлі з Евросоюзом, необхідно отримати сертифікат походження товарів форми EUR1, який з 1 січня 2016 року видається митними органами України.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас