Європарламент закликав країни ЄС не допустити будівництва "Північного потоку - 2" і качати газ через Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європарламент закликав країни ЄС не допустити будівництва "Північного потоку - 2" і качати газ через Україну

Енергетика
1012
Європейський парламент сьогодні, 21 січня, прийняв резолюцію, в якій закликав країни – члени Європейського Союзу не допустити будівництва газопроводу “Північний потік – 2”, а також повністю використовувати транзитний потенціал України, через територію якої щорічно до Європи постачається близько 40% від загального обсягу російського газу.
“(Європарламент – ред.) закликає держави-члени використовувати повністю транзитний потенціал України, а також зміцнити співробітництво з метою забезпечення енергопостачання ЄС і України, щоб уникнути будівництва нових трубопроводів в обхід України, зокрема, Nord Stream II”, – йдеться в резолюції .
Як наголошується в документі, газопровід, який “Газпром” планує будувати у партнерстві з рядом європейських компаній по дну Балтійського моря, може перешкоджати реалізації стратегії ЄС з диверсифікації джерел енергії.
Нагадаємо, глава найбільшої в Україні державної енергокомпанії “Нафтогаз України” Андрій Коболєв вважає, що будівництво газопроводу “Північний потік – 2”, який “Газпром” має намір реалізувати спільно з низкою європейських компаній, знищить маршрут транспортування природного газу в ЄС.
Проект “Північний потік – 2” передбачає будівництво двох ниток морського газопроводу сукупною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік з Росії до Німеччини по дну Балтійського моря.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас