ГПУ відзвітувала, як бореться з корупціонерами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ відзвітувала, як бореться з корупціонерами

Кримінал
337
Генеральна прокуратура України опублікувала звіт про притягнення до адміністративної відповідальності за правопорушення, пов’язані з корупцією протягом 2015 року.
За даними ГПУ, до суду направлено 2 147 протоколів. З них органами прокуратури – 1438, СБУ – 463, МВС України – 246. Судами розглянуто 2066 протоколів зазначеної категорії, в 1720 (68%) випадках на правопорушників накладено штраф на загальну суму понад 1 млн грн. До адміністративної відповідальності притягнуто 180 посадових осіб 1 – 4 категорій органів державної влади та місцевого самоврядування.
Найбільше протоколів направлено до суду правоохоронними органами Дніпропетровської (150), Харківської (115), Кіровоградської (113) областей.
Найбільша кількість осіб визнані винними за неповідомлення про реальний конфлікт інтересів, вчинення дій або прийняття рішень в його умовах (727), за порушення вимог фінансового контролю (774), за сумісництво та суміщення з іншими видами діяльності (117). За порушення обмежень щодо отримання подарунка (пожертвування) притягнуто до відповідальності 66 осіб, найбільше в Дніпропетровській (13), Харківській та Чернівецькій (по 7) областях.
Найбільш корумпованою є сфера земельних (239), бюджетних (165) правовідносин, система освіти (106), охорони здоров’я (78).
Переважна більшість порушень у земельній сфері пов’язана з допущеним реальним конфліктом інтересів при вирішенні питань, пов’язаних з виділенням земельних ділянок собі і близьким родичам.
Серед притягнутих до адміністративної відповідальності ГПУ називає: начальника Головного управління юстиції в Донецькій області, начальника УМВС України в Кіровоградській області, заступника голови Чернівецької обласної ради, голів міських, районних та селищних рад Вінницької, Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Миколаївської областей, посадових осіб Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Тернопільської, Херсонської, Черкаської обласних державних адміністрацій, голів районних державних адміністрацій в Закарпатській, Івано-Франківській, Сумській, Полтавській, Хмельницькій, Житомирській, Тернопільській областях, та інших.
Нагадаємо, напередодні заступник Генпрокурора Віталій Касько спрогнозував, коли винесуть вирок у найскандальнішому за останній час справі “діамантових прокурорів”. За словами Каська, необхідно ще кілька місяців.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас